dilluns, 13 de setembre del 2010

Com privatitzar un bus universitari...

Aquestos dies, aquells qui som més jovens estem pegant-li voltes a una nova situació esPPerpèntica sobre el nostre transport universitari. Un transport, que utilitzen centenars de jovens alcoians per poder continuar els seus estudis a la Universitat d'Alacant, i que sense aquest mitjà possiblement no podrien assolir un lloguer a Sant Vicent i per tant deurien de canviar els estudis per altres coses...

Un transport universitari, el STU, nascut en temps socialista i que tal i com va entrar el Partit Popular al Govern de la nostra ciutat han volgut convertir en un nou negoci per als seus amics. Em remonte no a aquesta concesió, sino a la anterior, on Gregorio i SuBús eren qui mantenien el transport. D'açò fa ja uns anys i sóc coneixedor del tema ja que per aquells dies, estava jo a la UA amb la meua odiada Òptica i Optomètria.

Us ho resumeisc en poques paraules, amb un comentari ben explicitat que li he fet a Toni Francés al seu facebook i que a pesar de lo curt que és, crec que sintetitza el que ha passat ací:

"Aquesta situació es ve arrossegant desde que fa 7 anys es va canviar la concesió. En aqueix cas, la empresa licitada era Gregorio i la intenció del Govern del PP, la de privatitzar el transport universitari.

Per això es va llevar d'enmig a Gregorio, va signar un contracte amb baixada temeraria del 22% amb Masegosa (que per llei, no es pot); i va incitar a SuBús, a crear la xarxa "Universitari Express" per a que el nombre de gent es diversificara entre els dos serveis i així proclamar que el transport era massa deficitari com per a mantindre'l.

Aquesta jugada li va surtir mal, així que han esperat uns anyets, i sense problemes, i de forma unilateral i sense vore les millores de contracte que podrien oferir, té tota la pinta de que vaja a parar a mans de La Alcoyana.

Masegosa està cabrejada, però és un error ficar el servei per la seua banda, ja que el que conseguirà al final, serà allò que perseguien fa uns anys: La privatització del servei."

Joves universitaris alcoians, no sigau bobos, no us alegreu de que Masegosa ara faça els viatges gratuïts cap Alacant; ja que serà "el pan para hoy y hambre para mañana". Si per una d'aquestes el enfrontament de Masegosa surt cap endavant, ací el únic beneficiat serà l'Ajuntament qui conseguirà per fí el seu propòsit de privatitzar el servei.

I no us enganyeu, l'única empresa que està en condicions de poder agafar de forma autònoma un transport així pel seu tamany, és SuBús. Els mateixos que han fet del transport urbà, un autèntic desastre. I reitere, no us enganyeu... si arrivem a la situació de privatitzar el bus, al primer any tot anirà igual... però després us muntaràn el preu dels viatges... i a vore a qui aneu a protestar-li? A la empresa? I et diran: Si vols pagues i si no et quedes de lloguer a Alacant...

Ara per ara, em veig SuBús i l'Ajuntament gratar-se les mans i feliços per com estan anant les coses... Ara bé, ja sabeu com podeu canviar les coses. En Maig teniu una gran oportunitat...