divendres, 6 de maig del 2011

Reflexions de l'inici de Campanya, a mode de twitter

Si alguna cosa ens ha ensenyat als polítics, pseudo-polítics o als qui ens agrada aquest món la xarxa social twitter és a ser breu i concís en les reflexions i les paraules. És molt tard, de matinada i encara amb coses que fer per a demà matí de bon hora. Avui no faré vídeo, ja que editar-lo i esperar-me a que es munte, tardaria bastant. A la propera continuarem amb eixa forma de estar amb vosaltres que m'ha agradat i està ajudant-me a nivell personal a donar-me compte (ja ho sabia, és més constatació), que estic molt allunyat de saber parlar bé. I em done compte, que escoltar-nos a nosaltres mateixos i (pitjor) vore'ns és una tasca dura i ingrata... però que et fa pulir errors. Continuarem amb ella.

Però no volia anar-me'n al llit sense fer una sèrie de reflexions. I com estic cansat, i molt, ho faré de mode breu, a lo twitter, per a no extendrem massa (improbable?)

Comencem:

BILDU: Es presenta. És complicat, però han estat els jutges qui així ho han determinat. És fotut implicar en el joc democràtic a qui es constata que és amic de terroristes... però és igual de reprotxable tancar-li les portes a algú perque pense de forma diferent a tu, per molt nacionaliste que sigui.

CIS (general): Enquestes dolentes, però amb doble fil. Històricament el PSOE sempre té millors resultats que el que li donen les enquestes, i aquesta és del mes de març, abans de l'adeu de ZP. D'ençà ha canviat la perspectiva de la gent bastant.

CIS (CV): Enquestes de pel.lícula de terror, amb de nou un doble fil. Si no mirem diputats, i mirem la cara B de la enquesta: descontent dels governants, pensament de gestió, etc. Ens trobem amb un panorama on si la gent s'implica de debó, hi poden haver sorpreses per a aquells que pensen que ja està tot decidit.

CARTELLERIA A ALCOI: Hi han menys parades, menys llocs que mai. I no conte el Centre, dic fins i tot altres barris històricament amb valles per a la publicitat electoral. Serà que els del PP no volen ni ensenyar la poteta? Tanta por li tenen a estes eleccions? És la constància de que saben que perdran?

REPARTIMENT DE CARTELLERIA Deuria de ser més just i democràtic? Evidentment. Però si es dictamina un 1% a alguns partits... qui és el matemàtic que fa la cartelleria dels mateixos? I qui la posen no saben que un 1% no és UN cartell del tamany que sigui on vullguen? I molt menys damunt d'altres cartells d'altre partits? Que no saben que per un partit o d'altre acabaran denunciats a la Junta Electoral (com seria normal)?

IMATGE DE PARTIT: La dels Socialistes alcoians, la més espectacular, amb la imatge del candidat reforçada, cobrint el sencer de una valla de 3x2metres, oblidant-se així dels tamanys pre-establerts. La de EU reforçant els primers de la llista, però ben aconseguida, cal a dir-ho i reconeixer-ho. Dels demés? Lo de sempre, tocant a ranci el PP. I UPyD... que collons fa Rosa Díez als cartells? Es presenta ara? Està Rajoy, ZP o Cayo Lara a alguna? Penós.

DEBAT CANDIDATS: El PP i Sedano marginen a qui no els vota, i pasen del poble. No han anat a cap debat. No els interessa. Pel demés, de nou es nota que Toni és el més preparat i de veres que intente ser objectiu. Que Rafa, salta i no té paciència i per tant no pot ser un bon governant (2 de 2 en enfrontaments amb gent del públic que no li riuen les gràcies). Amb un Jordi Tormo, bon tio però que se li va quedar gran este encontre. Un CDL amb llacunes, però amb alguna proposta solta amb més o menys trellat; i amb un UPyD que no sap ni on juga, ni a que juga, ni que fa, i que sols diu consignes d'una clara vinculació amb el nacionalisme espanyol (que encara, a algú li agradarà i tot... en fí...)

FUTUR: El Futur d'Alcoi passa inexorablement per Toni Francés. Agraden les sigles més o menys, estiguen de capa caiguda, de muntada, de costat o com sigui. És el candidat millor preparat, el més realista en quant a projectes, i el que té un equip conjunt que li pega moltes voltes a tots els demés. Per haver-hi hi ha gent bona i molta, que ni estan en llistes, perque sols caben 25. Amb això queda tot dit. I el Futur del País Valencià deuria de passar per Jorge Alarte. Per canviar la dinàmica d'un poble com el valencià, ofegat pels deutes i la corrupció. Qualsevol que vullga considerar-se demòcrata cal que penalitze al Partit Popular. Inclús els seus mateixos simpatitzants.

OBAMA/OSAMA: Terrorisme d'estat. Vergonya aliena celebrar un assassinat. Mai m'alegraré d'un acte violent, mai. Com de costum els EUA menteixen. Ací entre d'altre bules, una sobre les condicions de captura. Por a represàlies, a dir veritat ja que la violència crida a la violència. I fins i tot el més malvat de tot el món deu de passar per la balança de la justícia. De fet, precissament per això deuria d'haver sigut jutjat. Trist.

I ja hem comentat bastants temes, són les quatre i mitja passades de la matinada; i encara em toca fer alguna que d'altra cosa. Per tant, no em despedeisc amb un bona nit. Quasi que millor un: Fins després de la siesta, amics!!!