divendres, 20 de maig del 2011

El partit es juga a casa, el partit es juga a Alcoi

Si. Pareix mentida. Però el diumenge no s’elegeix el proper president del Govern. A cadascú quan li toqui, i el temps de demanar explicacions el Govern Central serà d’ací a uns mesos. I el que deuria de parlar ara i ací és Camps i essencialment Sedano. Dos amics…

Jo avui parle d’Alcoi. Com toca. I no sóc endeví (agorero en castellà, per entendre’ns), ni m’agradaria parlar malament, encara que és complicat. Què més m’agradaria dir que Alcoi ha viscut als temps bons un gran avanç; i que en temps més roïns ha estat capaç de no perdre la iniciativa… però no pot ser. M’hagués encantat parlar des de l’oposició, que a Alcoi s’han fet coses bé i malament; i que per això deuríem de millorar; però m’és impossible. M’hagués agradat dir podien haver estat més positives algunes actuacions; i no la pràctica totalitat. M’hagués agradat dir que han escoltat a aquells qui hem proposat; però no han volgut assolir res aliè a la seua idea quadriculada.

M’hagués agradat que la posició sobre la construcció de la Font Roja hagués canviat a l’escoltar a la gent. M’hagués agradat dir que han compartit interessos amb els ciutadans; però amb contractes com els de la constructora Ortiz al Boulevard pareix que sols hagen compartit interessos amb amics. Que no han desfet coses que anaven bé, i que han construït d’altres que han resultat positives per a la ciutat. M’hagués agradat escoltar reconèixer algun error amb Serelles o la Rosaleda; però sols han hagut insults a col·lectius que han fet la seua tasca correctament. M’hagués agradat dir que Sedano ha perdut algun debat… però no ha assistit fins avui a cap. M’hagués agradat… però no.

Han estat quatre anys nefasts per a la nostra ciutat. Enfadat amb el Govern de València, les úniques inversions que ara mostren com pròpies han estat les del Pla E (o Pla Zapatero) i l’autovia, ambdues del Govern Central del Partit Socialista. Per un altra banda, m’espanta la paraula “Canvi” a política. De massa recurrent, perd l’essència. Així doncs direm que cal una espenta. Una bona espenta. I l’experiència d’aquests deu anys ha demostrat que és impossible que ho faça el partit que governa la ciutat actualment. I sent més o menys objectiu, (però intentant acostar-me a eixa idea, de veres); si no mirés ni segles polítiques i solsment veiés la gent que la composa i les propostes que fan, podria arribar a la conclusió que aquella llista que porta a Toni Francés al capdavant, seria l’opció més encertada. Se’ns dubte a més a més.

Persones com tu i jo. Persones que han demostrat la seua valia al món professional i que donen molts/moltes d’ells/elles el primer pas cap a la política, amb la responsabilitat que comporten unes sigles que tenen més de 130 anys, i una possibilitat reial de ser qui governi aquesta ciutat. Persones encapçalades per un bon gestor, i no una mera persona que cau millor o pitjor. Un bon gestor com fa falta d’una vegada per totes a aquesta ciutat. Gestor de persones i recursos, per a afavorir a les persones i a la ciutat. Per afavorir-te a tu, que vius al teu barri i que vols que se’t recordi dia a dia, i no cada quatre anys.

I propostes realistes, per a fer ja mateixa (que el poble no ens espera i ja hem deixat passar massa trens); combinat amb projectes innovadors per tenir de nou la capitalitat de l’interior del País Valencià. Amb una idea de fons, la d’associar de nou el nom d’Alcoi a una idea de progrés i prosperitat. I amb un altra fita, aconseguir ser cohesionadors de la ciutadania. De no disgregar-la. D’entendre-la una a una, i com a col·lectiu al mateix temps. I eixa responsabilitat dura, davant de quatre anys que seran molt ardus, cal que ho portin endavant el grup més preparat i més responsable per una banda, i el partit més consolidat que tingui les arrels més fermes de tots aquells que es presenten per un altra; i aqueixos se’ns dubte són de nou Toni Francés i els Socialistes Alcoians.

I per demostrar-te a més que no sols són les millors persones per portar-ho endavant, podria parlar-te de projectes concrets que els Socialistes Alcoians s’han compromès amb tu i amb mi, per a la nostra ciutat i que de segur t’agradaran. Podem parlar del Centre de Recuperació de Fauna, del Turisme Jove i l’Alberg del Partidor que serà part del REAJ (Xarxa Espanyola d’Albergs Juvenils). Podem parlar del Centre de Dia de Batoi, i de l’oficina a l’esportista al Francesc Laporta. Podem parlar d’Alcoi L@b i dels Plans de Mobilitat Urbana. Podem parlar del Projecte de la Fundició (o Foneria, tant se val), i d’impulsar la cultura mitjançant una agenda com toca (APACA). Podem parlar del Pla Integral de Joventut, o de la millora de l’educació infantil 0-3 anys. Podem parlar de l’adequació del casc històric o del Projecte Emprenedor per aquells qui vulguin iniciar el seu camí a l’empresa. Podem parlar de polígons industrials mancomunats i d’espais per a un Parc Tecnològic que no estigui a la Canal...

Podem parlar de tot açò i més, encara que segurament, tu que estàs fastiguejat d’escoltar promeses  simplement vols escoltar que canviaran les formes de fer les coses, d’escoltar-te quan et queixes... I amb Toni Francés i els Socialistes Alcoians també canviaran eixes maneres. Fugint de personalismes i autoritarismes. Fugint del populisme barat d’alguns partits d’Alcoi i d’adulacions vanes. Pensant amb i per tu per damunt de tot.

Tots tenim part de culpa i som corresponsables de millorar el nostre àmbit més proper. I qui té poder de decisió sobre la nostra ciutat no està exempt d’eixa incumbència. Ben al contrari, en té més. Sedano és responsable per tant de molt del que a Alcoi ha passat. És temps, aleshores, de que nosaltres compartim corresponsabilitat cap la nostra ciutat i votem en conseqüència. La responsabilitat del que passi a Alcoi, passa també perquè no t’abstingues. Si t’abstens també ets part implicada si el que surt no t’agrada.

Així que diumenge cal que tots formem part de la solució que Alcoi mereix. Una solució que està lligada indefectiblement a Toni Francés. No t’enganyaràs. I en el fons tu que saps que açò es juga a casa, que es juga a Alcoi, saps que la millor opció de nou es que torne un Govern Socialista a la nostra ciutat. Vota en conseqüència. D’eixa forma finalment, guanyarem tots els alcoians.