divendres, 25 de novembre del 2011
Serelles: llum al final del tunel
dimarts, 18 d’octubre del 2011
Educació sense futur
Per a mi, l'educació pública suposa un pilar fonamental per a la consecució de la igualtat d'oportunitats i l'equitat social en la nostra societat, per això, és la nostra responsabilitat mobilitzar-nos per a denunciar unes retallades en educació sense precedents, que a més de perjudicar laboralment als docents, suposen un atac a la qualitat de l'educació pública.
De fet, existeix una relació directa entre el nombre de professors i el grau de fracàs escolar, amb el que aquestes retallades podrien suposar un augment del fracàs escolar a Espanya. Les retallades d'avui, es pagaran demà i els principals perjudicats seran els alumnes per la reducció de la qualitat educativa, i per tant el futur de la nació serà més complicat al no tenir una societat fermament formada i qualificada. Només amb més educació sortirem de la crisi ja que a més ensenyament més possibilitats de trobar una millor ocupació i avançar.
Cada euro que es retalla en educació és un euro menys que s'inverteix en el futur d’Espanya. La senda que està marcant el PP és un atemptat als fonaments de la nostra societat per a les pròximes dècades. Cal recordar a la societat que l'educació és una prestació fonamental de l'estat del benestar, encara que el PP sembla no compartir ja que únicament defensen el seu propi benestar.
Amb aquestes accions el tío Rajoy, Fabra i els seus secuaços demostren que per a ells i els dirigents del seu partit l'educació no és un dret sinó un privilegi al que només han d'accedir qui tenen un alt poder adquisitiu, restringint així la llibertat i el dret de tots els espanyols d'accedir a un ensenyament de qualitat. Trist realment.
A més s'agreuja a Comunitats com la Valenciana. Aquest any es preveu l'existència de prop de 900 classes prefabricades, en les quals estudiaran al voltant de 19.000 alumnes valencians (el 40% dels quals es situen a la província d’Alacant). El cost mig de cada barracó es situa al voltant dels 10.000€. Uns 9 milions d'euros al any. Molts nous col·legis podrien fer amb eixa xifra? A qui beneficia aquest nombre desorbitat de barracons? A banda 62 Conservatoris de música tenen un perill real de tancament per la manca de pressupost, el 30% dels Centres Educatius registraran problemes bàsics, etc. Tot un desgavell.
I per a acabar-ho de rematar, tenim al nou Conseller José Císcar que en declaracions del passat 22 de Setembre ja insta a les iniciatives privades a ser les que facin els nous centres escolars de la Comunitat Valenciana. Una forma de crear més si cap desigualtat entre els ciutadans i que els Centres Públics en poc temps siguin guetos d'aquells qui menys tinguin... Amb aquest tipus d'educació, hi haurà menys futur... Quina por!
dilluns, 10 d’octubre del 2011
4 Explicaciones Básicas para Principiantes en Sanidad Pública
COPAGO: Es una denominación FALSA. La verdadera sería REPAGO. Que yo sepa y hasta que no me demuestren lo contrario con mis impuestos pago ciertos servicios públicos, entre ellos la Sanidad, ¡¡¡que es universal y gratuita!!!. Lo que se debe de hacer es tener una mejor gestión de recursos, y así seguro que no faltarán "los dineros" que decía mi abuela. En los círculos entre los que se justifica esta propuesta, se alega con el pretexto de "reducir todo lo superfluo". ¿Para quién es superflua la sanidad? ¿ Y la educación? ¿Y el desempleo, se debe de dejar a las familias tiradas? ¿Será acaso en Servicios Sociales, en un momento en que las penurias de la gente se encuentran en un momento crítico? ¿Será acaso supérflua la Dependencia?. Desde luego, ya sabemos que hay un modelo en concreto sí que lo considera de esta forma a tenor de sus declaraciones y actuaciones. Por mi parte, y creo que por parte del partido en el que milito, nunca lo sería.
40% DE OCUPACIÓN, CERREMOS HOSPITALES: Luis Rosado decía esto y matizaba posteriormente que debían de cerrarse alas de un Hospital para simplemente "conseguir el máximo rendimiento del sistema sanitario sin necesidad de cerrar nada". Aunque dice cerrar espacios, porque no se llega a cubrir el cupo del 40% de ocupación, debemos recordar que la Comunidad Valenciana es la segunda Comunidad con menos camas por habitante. Estas declaraciones por tanto supondrían un reconocimiento de mala gestión: tener menos camas por ratio que nadie... y que encima sobren; cuestión inédita en todo el Estado. Por otro lado me sorprende leer esto, cuanda con un simple vistazo de Google aparecen noticias de Hospitales Valencianos con camas en los pasillos saturados en 2005, en 2007, y este mismo año en 2011. Mucho han cambiado las cosas en muy poco tiempo, ¿verdad?
TENEMOS CAMAS DE SOBRA EN LA COMUNIDAD VALENCIANA: Mentira. Queremos confundir a la ciudadanía sumando uvas y peras. La Sanidad Pública, que es la que pagamos con nuestros impuestos y a la que deberíamos de exigir su perfecto funcionamiento como decíamos antes, tiene muchísimas carencias, entre ellas la del ratio de camas por habitante. Aquí el Partido Popular suma las camas de los Hospitales Privados que van proliferando por nuestra geografía. Es más, por contra, se recochinean de nosotros: con dinero público se crean Hospitales (Alzira, Manises, Denia, Torrevieja...); que pasan a ser gestionados por empresas privadas. Manos amigas, que se aprovechan de los ciudadanos, puesto que se aprovechan del dinero público. ¿A quién no le han ofrecido después de meses de espera para una mera consulta derivarlo a la privada?. Al usuario final, si no paga le puede dar igual, pero debe de saber que aceptando esa prebenda está destinando dinero público de lo que costaría su tratamiento y/o hospitalización a un empresario que se enriquece a cada paciente que le llega con dinero público.
EL MODELO DE SANIDAD DE LA C. VALENCIANA SE EXPORTARÁ CON EL PP (Manuel Cervera, Ex-Conseller de Sanidad, 19/04/2011): Finalmente, ¿es esto lo que querremos los españoles para nuestra Sanidad Pública? Según el Conseller de Sanidad, este será el modelo que se exportará a partir de Noviembre si el Partido Popular se alza con la victoria en las elecciones generales del próximo 20N. Para ellos es un orgullo y un modelo ejemplar. Para nosotros, que lo padecemos, muy diferente. Pero no sólamente es una mera impresión subjetiva: la FADSP (Federación de Asociaciones para la Defensa de la Sanidad Pública), y como cada año, nos da la peor puntuación a nivel de CCAA en materia de Sanidad. Y por desgracia con una diferencia destacada. Pongamos unos pocos ejemplos y sencillos del por qué:
- La mejora de la Sanidad desde que es competencia de las CCAA se sitúa en un 19,61 puntos. La tercera peor sólamente por detrás de Asturias y Castilla León; y alejada tremendamente de las mejoras que han tenido en otras comunidades como Navarra, País Vasco o Cataluña que se sitúan entre los 40 y los 60 puntos de mejora.
Aunque... en el fondo y por desgracia, la gente lo sabe... y a pesar de ello las perspectivas son que el voto sea de color azul en gran medida. Así pues, deben de conocer el valor de su voto. Y entre otras cuestiones el valor de su voto es el valor que le darán al modelo que se quiere establecer en pilares fundamentales del Estado como lo son Sanidad, Educación, Dependencia, Servicios Sociales, etc... Si éste es el modelo que se quiere exportar de Sanidad... uff... poco valor le damos a la Sanidad Universal y gratuita de este país...
dijous, 29 de setembre del 2011
Polítiques Joves, Polítiques que es fan amb ganes
He estat bastant pendent del tràmit. Des de la seva gestació i estat embrionari, fins la seva posada en marxa. I continuaré estant pendent avui que els xics i xiques d'ADINUT, l'empresa de Lora del Río (Sevilla) que està especialitzada en fer aquestos cursos, acaben per donar l'última xerrada ara a migdia. A eixes hores, més de 600 xavals de secundària, batxiller i cicles formatius hauran passat pels seus consells, xerrades, tallers, etc. Tot un èxit que també pogueren gaudir professors en una cita el passat dimarts, i els propis pares ahir mateixa, dimecres per la vesprada.
I creia necessari parlar d'açò en concret, perquè és la primera vegada en molts anys que a Alcoi se celebren Jornades enfocades per als més Joves. Ja estava bé de parlar de Joventut i fer-ho directament amb referències a botellons, follons, fracassos escolars... I ja estava bé de parlar de polítiques juvenils, fent solsment un viatge a la neu anual. Únic bagatge dels qui estaven en la bancada del Govern fins Maig. Un bagatge patètic.
Els amics d'INJUVE i ADINUT han realitzat una tasca ingent, espectacular. Els xavals que han passat escoltaven coses que els implicaven, que coneixien i que no sabien les repercussions, i han estat atents i participatius en tot moment. Els professors han après una nova forma de com connectar amb els joves que tenen a les aules al seu mateix idioma. I els pares, els perills i avantatges de la ferramenta més gran del món: Internet.
En un món en desajustament, en una societat en crisis (també de valors), en un Ajuntament amb pocs recursos, no podem a pesar de tot oblidar-se d'aquells qui seran el nostre futur, els més joves. I si no hi ha diners, cal suplir això amb imaginació, feina i de forma certera. Al final del camí, la política es fa amb ganes. I més ganes que les que teniem Ajuntament, INJUVE i ADINUT per treballar pels nostres Joves Alcoians, per fer algo de profit reial per ells, no hi havien a altres llocs. El resultat, un èxit de Fòrum amb la participació d'un Director General i una Ministra inclosa.
Al final, les polítiques de Joventut, i la política en si, es fan si hi han ganes... Surten dels calaixos si hi ha convicció. I continuem tenint-ne: ganes, convicció i compromís envers els nostres ciutadans. I per tant, continuarem fent coses. I per tant continuarà el dinamisme a la nostra ciutat. Ja ho voreu. Feia falta.
dimecres, 17 d’agost del 2011
#75FGL
La luna vino a la fragua
con su polisón de nardos.
El niño la mira mira.
El niño la está mirando.
En el aire conmovido
mueve la luna sus brazos
y enseña, lúbrica y pura,
sus senos de duro estaño.
Huye luna, luna, luna.
Si vinieran los gitanos,
harían con tu corazón
collares y anillos blancos.
Niño déjame que baile.
Cuando vengan los gitanos,
te encontrarán sobre el yunque
con los ojillos cerrados.
Huye luna, luna, luna,
que ya siento sus caballos.
Niño déjame, no pises,
mi blancor almidonado.
El jinete se acercaba
tocando el tambor del llano.
Dentro de la fragua el niño,
tiene los ojos cerrados.
Por el olivar venían,
bronce y sueño, los gitanos.
Las cabezas levantadas
y los ojos entornados.
¡Cómo canta la zumaya,
ay como canta en el árbol!
Por el cielo va la luna
con el niño de la mano.
Dentro de la fragua lloran,
dando gritos, los gitanos.
El aire la vela, vela.
el aire la está velando.
divendres, 12 d’agost del 2011
Europa: El origen perdido
Europa nació tras la Segunda Guerra Mundial, con la necesidad de reconstruir un continente lleno de resentimientos y desconfianzas. Reconstrucción a base de acero y carbón, estructura y energía que pusieron en 1951 el punto de inicio a lo que hoy conocemos como la Unión Europea. Nunca en ningún sitio se ha desarrollado un sistema jurídico y político igual entre diferentes paises. Nunca se han puesto en común tantos intereses. Nunca de la solidaridad entre paises y de sus acuerdos habían nacido tantos proyectos. Una forma de hacer política común: un espacio para la libertad, la seguridad y la justicia. Una moneda única para contrarrestar el poder del dólar americano. Pero algo se truncó en el camino, un punto de inflexión a mi parecer, la no ratificación de la Constitución Europea.
A partir de entonces lo que eran acuerdos, se tornan en negociaciones para la felicidad de unos y la tristeza de otros, sin pensar en el bien común. A partir de entonces, hay quienes mandan más y hay quienes pintan poco. A partir de entonces las respuestas a los especuladores de la banca se tratan de uno en uno, y no en conjunto hasta que puedan afectar a un poderoso. A partir de entonces la solidaridad entre pueblos decae. A partir de entonces, la Unión Europea es mero observador de cualquier problema que afecta al mundo. A partir de entonces, las respuestas sobre cualquier tema se demoran porque no hay un Gobierno Central Europeo fuerte, con autoridad, con voz.
Curiosamente el declive de la Unión Europea coincide con una serie de gobiernos europeos del ala conservadora, especialmente de aquellos a los que se escucha, de los denominados "fuertes". Mera coincidencia deduzco que será para algunos... Aunque no lo es tanto para mí...
Por todo esto mi habitual eurofília, el proyecto que creía beneficiaba a millones de europeos, se está conviertiendo poco a poco en lo que nunca había sido y nunca había querido, en euroescepticismo. Espero que cambie. Espero volver a ilusionarme con Europa. No lo olvido, le debemos mucho al Viejo Continente, especialmente nuestro país que ha recibido miles y miles de millones de euros... Esperemos que el enfermo, se cure... Aunque a día de hoy y a mi parecer, Europa parece que está en estado terminal.
dijous, 11 d’agost del 2011
Rumore, rumore, rumore...
dissabte, 23 de juliol del 2011
En record dels companys dels Joves Laboristes de Noruega (AUF)
A més, vull expressar tot el meu recolzament a les famílies de les víctimes tant dels Joves com d'aquells que varen perdre la vida també a la Seu del Govern Noruec.
Hui és un dia trist, molt trist en la vida d'aquest Jove Socialista que us parla. I se'ns dubte el Festival Internacional de la IUSY que transcorrerà a Salszburg a partir de dilluns, vindrà determinat per l'horror i la tristesa d'aquells qui deurien d'haver-nos acompanyat en aquesta convivència intercultural.
Sols em queda dir una cosa que repeteisc de paraules de Rubalcaba d'avui mateix al Comité Federal de JSE: "L'enemic dels demòcrates és la por i el odi. Davant de tot això firmessa democràtica. L'atemptat polític no assolirà acabar amb la paraula, l'acord i la tolerància."
dijous, 21 de juliol del 2011
Jo no estic content
Estem parlant que un empresari, del qual va rebre aquest i més obsequis, com així queda reflectit a les conversacions registrades, es va fer amb contractes milionaris. Parlem que la persona dels obsequis, que era un "amiguito del alma", va crear un partit polític simplement per debilitar a un altre. Parlem que la persona dels obsequis està implicada amb la presunta financiació irregular del Partit Popular amb la complicitat de Camps i d'altres. Estem parlant de que se'n va a més, acusat de corrupció política. Així que oblidem-se del fet que volen minimitzar i que diuen que simplement eren "4 trages".
Se'n ha anat, però no puc estar content, reitere. Encara queda per aclarar moltíssim. I encara es queden moltes persones impunes políticament a l'espera de que se'ls jutge judicialment. Com ara "Ric" Costa, que dedueisc, ha estat part fonamental en la dimissió del "Molt Honorable" prenent-se una venjança en plat fred pel seu aïllament temporal de fa uns mesos. I per si tot fora poc... el cognom de "Fabra" no sols se'n va del panorama polític actual, sinó que torna amb més força si cap. Una família al més pur estil sicilià, on pareix que l'Omertà impera i està establerta com part fonamental de supervivència. Que déu ens agafe confesats, com diu el refrà.
Un déu/Déu (majúscula-minúscula.. tant se val, no crec que es cabregi per eixa nimietat) al que s'aferra Francisco Camps i al que li agradaria semblar-se, com màrtir per la pàtria i tots els valencians. Ara bé, per molt màrtir que vullga ser... Per molt sacrifici que fací... Per molt contenta que estigui la població amb eixa dimissió... Jo no estic content...
divendres, 20 de maig del 2011
El partit es juga a casa, el partit es juga a Alcoi
Si. Pareix mentida. Però el diumenge no s’elegeix el proper president del Govern. A cadascú quan li toqui, i el temps de demanar explicacions el Govern Central serà d’ací a uns mesos. I el que deuria de parlar ara i ací és Camps i essencialment Sedano. Dos amics…
Jo avui parle d’Alcoi. Com toca. I no sóc endeví (agorero en castellà, per entendre’ns), ni m’agradaria parlar malament, encara que és complicat. Què més m’agradaria dir que Alcoi ha viscut als temps bons un gran avanç; i que en temps més roïns ha estat capaç de no perdre la iniciativa… però no pot ser. M’hagués encantat parlar des de l’oposició, que a Alcoi s’han fet coses bé i malament; i que per això deuríem de millorar; però m’és impossible. M’hagués agradat dir podien haver estat més positives algunes actuacions; i no la pràctica totalitat. M’hagués agradat dir que han escoltat a aquells qui hem proposat; però no han volgut assolir res aliè a la seua idea quadriculada.
M’hagués agradat que la posició sobre la construcció de la Font Roja hagués canviat a l’escoltar a la gent. M’hagués agradat dir que han compartit interessos amb els ciutadans; però amb contractes com els de la constructora Ortiz al Boulevard pareix que sols hagen compartit interessos amb amics. Que no han desfet coses que anaven bé, i que han construït d’altres que han resultat positives per a la ciutat. M’hagués agradat escoltar reconèixer algun error amb Serelles o la Rosaleda; però sols han hagut insults a col·lectius que han fet la seua tasca correctament. M’hagués agradat dir que Sedano ha perdut algun debat… però no ha assistit fins avui a cap. M’hagués agradat… però no.
Han estat quatre anys nefasts per a la nostra ciutat. Enfadat amb el Govern de València, les úniques inversions que ara mostren com pròpies han estat les del Pla E (o Pla Zapatero) i l’autovia, ambdues del Govern Central del Partit Socialista. Per un altra banda, m’espanta la paraula “Canvi” a política. De massa recurrent, perd l’essència. Així doncs direm que cal una espenta. Una bona espenta. I l’experiència d’aquests deu anys ha demostrat que és impossible que ho faça el partit que governa la ciutat actualment. I sent més o menys objectiu, (però intentant acostar-me a eixa idea, de veres); si no mirés ni segles polítiques i solsment veiés la gent que la composa i les propostes que fan, podria arribar a la conclusió que aquella llista que porta a Toni Francés al capdavant, seria l’opció més encertada. Se’ns dubte a més a més.
Persones com tu i jo. Persones que han demostrat la seua valia al món professional i que donen molts/moltes d’ells/elles el primer pas cap a la política, amb la responsabilitat que comporten unes sigles que tenen més de 130 anys, i una possibilitat reial de ser qui governi aquesta ciutat. Persones encapçalades per un bon gestor, i no una mera persona que cau millor o pitjor. Un bon gestor com fa falta d’una vegada per totes a aquesta ciutat. Gestor de persones i recursos, per a afavorir a les persones i a la ciutat. Per afavorir-te a tu, que vius al teu barri i que vols que se’t recordi dia a dia, i no cada quatre anys.
I propostes realistes, per a fer ja mateixa (que el poble no ens espera i ja hem deixat passar massa trens); combinat amb projectes innovadors per tenir de nou la capitalitat de l’interior del País Valencià. Amb una idea de fons, la d’associar de nou el nom d’Alcoi a una idea de progrés i prosperitat. I amb un altra fita, aconseguir ser cohesionadors de la ciutadania. De no disgregar-la. D’entendre-la una a una, i com a col·lectiu al mateix temps. I eixa responsabilitat dura, davant de quatre anys que seran molt ardus, cal que ho portin endavant el grup més preparat i més responsable per una banda, i el partit més consolidat que tingui les arrels més fermes de tots aquells que es presenten per un altra; i aqueixos se’ns dubte són de nou Toni Francés i els Socialistes Alcoians.
I per demostrar-te a més que no sols són les millors persones per portar-ho endavant, podria parlar-te de projectes concrets que els Socialistes Alcoians s’han compromès amb tu i amb mi, per a la nostra ciutat i que de segur t’agradaran. Podem parlar del Centre de Recuperació de Fauna, del Turisme Jove i l’Alberg del Partidor que serà part del REAJ (Xarxa Espanyola d’Albergs Juvenils). Podem parlar del Centre de Dia de Batoi, i de l’oficina a l’esportista al Francesc Laporta. Podem parlar d’Alcoi L@b i dels Plans de Mobilitat Urbana. Podem parlar del Projecte de la Fundició (o Foneria, tant se val), i d’impulsar la cultura mitjançant una agenda com toca (APACA). Podem parlar del Pla Integral de Joventut, o de la millora de l’educació infantil 0-3 anys. Podem parlar de l’adequació del casc històric o del Projecte Emprenedor per aquells qui vulguin iniciar el seu camí a l’empresa. Podem parlar de polígons industrials mancomunats i d’espais per a un Parc Tecnològic que no estigui a la Canal...
Podem parlar de tot açò i més, encara que segurament, tu que estàs fastiguejat d’escoltar promeses simplement vols escoltar que canviaran les formes de fer les coses, d’escoltar-te quan et queixes... I amb Toni Francés i els Socialistes Alcoians també canviaran eixes maneres. Fugint de personalismes i autoritarismes. Fugint del populisme barat d’alguns partits d’Alcoi i d’adulacions vanes. Pensant amb i per tu per damunt de tot.
Tots tenim part de culpa i som corresponsables de millorar el nostre àmbit més proper. I qui té poder de decisió sobre la nostra ciutat no està exempt d’eixa incumbència. Ben al contrari, en té més. Sedano és responsable per tant de molt del que a Alcoi ha passat. És temps, aleshores, de que nosaltres compartim corresponsabilitat cap la nostra ciutat i votem en conseqüència. La responsabilitat del que passi a Alcoi, passa també perquè no t’abstingues. Si t’abstens també ets part implicada si el que surt no t’agrada.
Així que diumenge cal que tots formem part de la solució que Alcoi mereix. Una solució que està lligada indefectiblement a Toni Francés. No t’enganyaràs. I en el fons tu que saps que açò es juga a casa, que es juga a Alcoi, saps que la millor opció de nou es que torne un Govern Socialista a la nostra ciutat. Vota en conseqüència. D’eixa forma finalment, guanyarem tots els alcoians.
dimecres, 18 de maig del 2011
Joventut, tot un camí per encetar
Joves, els grans incompresos de qualsevol societat. “Jo quan era jove….” És una de les frases recurrents, que s’escolta cada vegada que es vol fer comparativa amb una época pasada, rememorant allò que temps passats sempre fóren millors. Per un altra banda, s’escolta recurrentment, i cada vegada per més polítics, allò de “La Joventut és el futur”. Us dic una cosa: desconfieu d’aquell polític que ho diga. El futur del jovent és avui i ara. I necessita actuacions per al seu desenvolupament JA. Els polítics conèixen als joves? Saben de les seues necessitats? Puc afirmar rotundament que alguns SI, i d’altres un NO amb majúscules